zibablogB

مطالب آموزشی پزشکی

zibablogB

مطالب آموزشی پزشکی

۲ مطلب در تیر ۱۳۹۹ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

۱-ترس و احساس ناامنی را مهار کنید
وقتی حرف از کم رویی و خجالت از جمع به میان میآید، چیزهایی که در ذهنمان میگذرد و خیالاتی که می کنیم، تفاوت بزرگی ایجاد میکند. در این بخش الگوهای فکری رایجی که باعث تضعیف اعتماد به نفس و ایجاد ناامنی اجتماعی میشود را برایتان آورده ایم:

باور اینکه شما دلچسب نیستید و کسل کننده و عجیب هستید.
باور اینکه افراد دیگر در موقعیت های اجتماعی شما را مورد ارزیابی قرار داده یا قضاوت کنند.
باور اینکه اگر اشتباهی بکنید، طرد میشوید یا مورد انتقاد قرار میگیرید.
باور اینکه رد شدن یا از لحاظ اجتماعی ضایع شدن ویرانگر و ترسناک خواهد بود.
تصور اینکه آنچه که دیگران درباره شما فکر میکنند بیانگر اینست که شما که هستید.
اگر شما به این چیزها باور دارید، تعجبی ندارد که وارد جمع شدن برایتان وحشتناک به نظر برسد! اما حقیقت هرگز کاملا سیاه یا سفید مطلق نیست.

مردم درباره شما فکر نمیکنند؛ حداقل نه تا آن اندازه ای که شما فکر میکنید. اکثر مردم دغدغه ها و گرفتاری های مربوط به خود را دارند. درست همانطور که شما به نگرانی های اجتماعی و خودتان فکر میکنید، دیگران نیز در مورد خودشان فکر میکنند. آنها وقت بیکاری شان را صرف قضاوت شما نمیکنند. پس وقت خود را با نگرانی درباره اینکه دیگران درباره شما فکر میکنند هدر ندهید.

بسیاری از مردم درست مثل شما احساس ناراحتی و کم رویی میکنند. وقتی در جمع مضطرب هستید، ممکن است اینطور به نظر برسد که بقیه افراد دیگر برونگرا هستند و اعتماد به نفس خوبی دارند؛ اما اینطور نیست. برخی افراد در پنهان کردن آن نسبت به دیگران بهتر هستند و افراد درونگرای بسیاری در آنجا هستند که درست مثل شما با کمبود اعتماد به نفس مواجهند. هیچ بعید نیست که اگر با اشخاص دیگر صحبت کنید، آنها نیز نگران این باشند که شما درباره شان چه فکر میکنید.

مردم نسبت به آنچه که درباره شان فکر میکنید، تحمل بیشتری دارند. در ذهن شما، تصور اینکه کاری را انجام دهید یا چیزی بگویید که در جمع شرم آور باشد ترسناک جلوه میکند. شما از اینکه همه قضاوتتان خواهند کرد مطمئن هستید؛ اما در واقعیت، بسیار غیر محتمل است که مردم روی یک گاف اجتماعی شرط بندی کنند. همه حداقل در یک مورد خطا داشته اند پس بیشتر آنرا نادیده میگیرند و به معاشرت با شما ادامه میدهند.

 

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید....

  • سمیرا کریمی
  • ۰
  • ۰

۱-تماس چشمی
قبلا گفتیم که تماس چشمی با مخاطبان بسیار مهم و موثر است. تماس چشمی به شما کمک می کند تا با مخاطبتان ارتباط شخصی برقرار کنید اما یادتان باشد لازم نیست در چشم های تک تک افراد حاضر در سالن نگاه کنید چون اینکار هم سخت است و هم تمرکزتان را به هم می زند. به جای این کار بهتر است هر چند وقت یک بار به قسمت های مختلف محل سخنرانی نگاه کنید و با چند نفر تماس چشمی برقرار کنید. فقط یادتان باشد از نگاه کردن های ممتد و طولانی خودداری کنید چون احساس خوبی در مخاطب ایجاد نمی کند.

تماس چشمی به شما می فهماند که مخاطب تا چه اندازه گوشش با شماست و از شنیدن حرف هایتان لذت می برد. اگر متوجه شدید که بعضی ها در حال خمیازه کشیدن و نگاه کردن به اطراف هستند یعنی موضوع به اندازه کافی برایشان جالب نیست؛ اما برقرار کردن تماس چشمی می تواند دوباره آنها را به شنیدن بحث علاقمند کند.

۲- حرکت سر
حرکات سر شما بیانگر خیلی چیزهاست؛ مثلا وقتی سرتان را پایین می آورید نشانه های خستگی را بروز می دهید یا به مخاطب می فهمانید که منتظر رسیدن زمان مناسبی برای صحبت کردن هستید. اگر به سقف نگاه کنید یا به دور دست خیره شوید مخاطبتان می فهمد که شما خسته هستید یا چیزی را پنهان می کنید چون از برقراری تماس چشمی گریزانید. از طرف دیگر تکان دادن سر نشان می دهد که شما با صحبت های طرف مقابلتان موافقید. در هرحال باید یادتان باشد با استفاده هوشمندانه و درست از زبان بدن می توانید مخاطبتان را موافق و علاقمند به صحبت های خودتان کنید.

 

برای مطالعه ادامه مطلب کلیک کنید....

  • سمیرا کریمی